Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Trei mesaje de avertizare de caniculă pentru județul Dâmbovița. Zile de foc.

Administrația Națională de Meteorologie a emis trei mesaje de avertizare de caniculă, valabile și pentru județul Dâmbovița. Astfel:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ ???? COD GALBEN ????
Interval de valabilitate: 10 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în județul Dâmbovița. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ ???? COD GALBEN ????
Interval de valabilitate: 11 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat

În zona montană a județului Dâmbovița, temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ ???? COD PORTOCALIU ????
Interval de valabilitate: 11 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

În cea mai mare parte a județului Dâmbovița, valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri