Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Veste bună pentru elevi! Se pot înscrie în clasa a IX-a fără evaluarea națională și fără probe de aptitudini. Vezi ce condiție trebuie să îndeplinească! 

 

 

Ministerul Educației a anunțat că fost publicată în Monitorul Oficial Metodologia de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2024-2025, a elevilor care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de minister sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

 

Absolvenții din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal, învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri