Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Victorie uriașă! România a câștigat procesul privind Roșia Montană. Nicolae Ciucă, președintele Senatului: „Statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, ba chiar are de recuperat cheltuieli de judecată”.

România a câștigat procesul împotriva Gabriel Resources, referitor la exploatarea minieră de la Roșia Montană, la Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor referitoare la Investiții.

 

Cu o majoritate de 2 la 1, instanța arbitrală a stabilit că România nu datorează despăbugiri companiei miniere, precizeză surse oficiale pentru stiripesurse.ro. Instanța de la Washington a stabilit că firma canadiană trebuie să plătească României cheltuieli de judecată.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului României:

“România câştigă procesul privind Roșia Montană! Statul român nu are de plată despăgubiri de miliarde, ba chiar are de recuperat cheltuieli de judecată. După nouă ani de proces, acest dosar se închide printr-o decizie definitivă și executorie.

S-a putut ajunge la această soluționare favorabilă mai ales ca urmare a muncii depuse de experții Ministerului de Finanțe condus de Marcel Boloș și de echipa de avocați selecționată de minister.

Mulțumesc tuturor celor care au muncit pentru cauza României!”

 

Procesul a fost câştigat de către consorţiul de firme de avocatură format din LALIVE – Geneva şi casa de avocatură locală LDDP – Leaua Damcali Deaconu Păunescu, cei care au reprezentat România.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri