Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

VIDEO. Percheziții în Dâmbovița. Suspecții ar fi confecționat și introdus droguri sub diverse forme, în penitenciar. Au găsit la domiciliul suspecților arme, o baionetă, carduri și telefoane.

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat astăzi 7 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița și Timiș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Astfel, în urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat o armă, ce urmează a fi expertizată, mai multe elemente de muniție, o sabie, o baionetă, mai multe carduri bancare, un permis de conducere susceptibil a fi fals, 9 telefoane, un cântar de precizie și 1.600 de lei.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, mai multe persoane, o parte aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, ar fi efectuat acte de preparare, confecționare, achiziționare, transport, introducere, prin disimularea prin impregnare în hârtie și materiale textile, și comercializare, în unitățile de detenție a unor cantități de droguri de risc și mare risc.

Sunt puse în aplicare 9 mandate de aducere, audierile urmând a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Romană.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, a polițiștilor de penitenciare din cadrul Penitenciarului Mărgineni și al Jandarmeriei Române.

*Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri