ZECI de unități de învățământ, finanțate prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Ministerul Educației a finalizat selecția proiectelor ce urmează a fi finanțate în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Deși inițial era prevăzută finanțarea a 750 de unități de învățământ în această primă fază, Ministerul Educației a decis să selecteze și să finanțeze toate proiectele care îndeplinesc condițiile de finanțare. Astfel, potrivit comunicatului emis de Ministerul Educației, toate cele 1.391 de unități de învățământ  care au obținut minimum 6/10 puncte urmează să semneze contracte de finanțare în perioada următoare și vor avea la dispoziție trei ani pentru a atinge obiectivele propuse.

Printre unitățile finanțate se numără și 46 de unități de învățământ din județul Dâmbovița, astfel: 41 în mediul rural și 5 unități din mediul urban. Este vorba despre școli gimnaziale, licee tehnologice și licee teoretice din mai multe localități din județ, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, care în anii 2018-2019 și 2020-2021 au înregistrat risc mediu și ridicat de abandon școlar.

Valoarea totală a granturilor finanțate este de peste 191 milioane euro + TVA; valoarea medie/grant este de 138.000 euro + TVA.

„PNRAS reprezintă răspunsul Ministerului Educației la problematica părăsirii timpurii a școlii și a abandonului școlar, se adresează elevilor aflaţi în risc de abandon, în special elevi aparţinând grupurilor vulnerabile, elevi aparţinând minorităţii rome, elevi din mediul rural și urban mic, elevi cu dizabilităţi sau cerințe educaționale speciale (CES), elevi din comunităţi dezavantajate economic, copii în risc de excluziune socială pe fondul sărăciei, lipsa locuinței, familie monoparentală, familii dezorganizate, elevi expuși altor riscuri sociale”, a transmis Ministrul Educației, liberalul Sorin Cîmpeanu.

Distribuie articol

Citește și ...