Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Ziua Iei, sărbătorită cu un picnic tradițional la Nucet. Consilierii PNL au organizat un eveniment de promovare a meșteșugurilor tradiționale și valorilor autentice românești.

Un eveniment autentic și tradițional românesc a avut loc în comunitatea din Nucet. Pe 24 iunie 2024, a fost marcată Ziua Universală a Iei, alături de sărbătoarea de Rusalii și de Sfântul Ioan Botezătorul. În cadrul acestei zile speciale, echipa PNL Nucet a organizat prima ediție a activității „Picnic Tradițional în Nucet”, un eveniment care a adus împreună comunitatea locală.

“Activitatea a avut o puternică componentă culturală, fiind o ocazie de a ne distra și de a învăța despre semnificația Zilei Iei. Ne dorim ca această tradiție să dăinuiască și să fie transmisă din generație în generație. Participanții au avut ocazia să guste din mâncărurile tradiționale, pregătite cu drag de consilierii locali. Masa festivă a fost amenajată cu covoare lucrate manual de bunica mea, acum 50 de ani, aducând astfel un omagiu meșteșugurilor tradiționale și valorilor autentice românești. Dorim să mulțumim tuturor nucetenilor care au participat la această activitate și care s-au implicat cu trup și suflet în organizarea ei. Prezența și implicarea voastră au făcut ca această primă ediție să fie un real succes”, a transmis Vlad Coman, consilier local PNL Nucet.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri