Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Cu au discutat, de fapt, liderii PNL și PSD în spatele ușilor închise. La planul acesta nu se aștepta nimeni

Un plan de guvernare pe 7 ani, care să aducă marile schimbări de care țara are nevoie. Aceasta ar fi strategia discutată de liderii PNL și PSD, în spatele ușilor închise. Liberalii și social-democrații s-ar fi înțeles să guverneze împreună și după anul 2024, când în România sunt alegeri, și să-și asume o serie de mari proiecte, printre care reforma administrativă sau a CCR. De asemenea, implementarea PNRR și a Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” ar fi alte obiective importante pe care cele două partide le-ar fi luat în calcul – susțin surse politice.

Pentru a asigura stabilitatea guvernamentală, atât PSD, cât și PNL ar urma să aducă în noul executiv cei mai importanți lideri și specialiști.

Un alt aspect al negocierilor este împărțirea funcțiilor. Premierul ar putea fi numit prin rotație, câte doi ani, și se pare că PSD ar fi acceptat ca PNL să dea primul prim-ministru. Marcel Ciolacu ar urma să primească funcția de președinte al Camerei Deputaților, iar Florin Cîțu – pe cea de președinte al Senatului.

Ambele partide urmează să prezinte rezultatul negocierilor în forurile lor de conducere, acolo unde se vor lua și deciziile finale.

Rămâne de văzut dacă o coaliție PNL – PSD va rezista testului timpului, având în vedere istoria zbuciumată a celor două formațiuni politice, precum și presiunile din teritoriu.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri